Cold Jet firmabrosjyre

Hvem er Cold Jet?

litt om oss ....

Et privateid selskap, Cold Jet LLC er verdensledende på tørris produksjonsteknologi og tørris rengjøringsmaskiner.

Med mer enn 100 ansatte og et globalt nettverk med distributører og tusenvis av kunder som har kjøpt og bruker våre maskiner hver dag gjør også Cold Jet til det største tørris teknologiselskapet i verden. Cold Jet`s dyktige stab innen produksjon, design, utvikling, salg og support garanterer markedets beste produkts design, implementering og pålitelighet i bransjen.

Gjennom vårt kontinuerlige forbedringsarbeid jobber vi for å stadig utvikle og perfeksjonere teknologien, dette gjør at vi er i stand til å levere de mest pålitelige og kostnadseffektive tørris rengjøringsmaskinene og tørris produksjonsmaskinene. Våre maskiner krever mindre luft(billigere og mindre kompressorer) og mindre forbruk av strøm og blåsematerialer, dette gjør at totale driftskostnadene er lavere enn andre maskiner på markedet i dag. Cold Jet leverer tørrismaskiner for ethvert budsjett med det bredeste utvalget av maskiner og tilbehør, tilgjengelig over hele verden. Cold Jet tilbyr også bransjens mest kunnskapsrike og erfarne kundeservice team.

Våre fasiliteter

Vår utvikling og produksjon utføres på vårt hovedkontor i Loveland OH. Alle våre produkter er montert og testet i vår fabrikk på 20 000 m2. I 2009 åpnet vi en ny high tech produksjonsanlegg i Milford Ohio på 14 600 m2. Dette er en fabrikk med de beste og mest moderne produksjonmaskiner og utstyr som finnes på markedet i dag. Vi har en toleranse på vår produksjon på bare +/- 0,0001 mm, dette garanterer den høyeste kvalitet og presisjon på produktene.

Cold Jet's sitt showrom, produksjonslokale og demo senter er tilgjengelig for alle kunder og potensielle kunder slik at de selv kan se og prøve de forskjellige tørrismaskinene.

Cold Jet's hovedkontor i Europa er lokalisert i Heusden Zolder i Belgia. European office, Cold Jet Europe bvba, is located in Heusden-Zolder, Belgium. Cold Jet har salgskontorer i Tyskland, Canada, Mexico, Kina i Midt Østen. I tillegg har vi distributører i mange land i alle verdensdeler.

Hva vi gjør

Cold Jet har ledet utviklingen av tørris rengjøringsteknologi og tørris produksjonsteknologi og har satt standarden for kvalitet, ytelse og driftssikkerhet. Med tusenvis av installerte og mobile tørrismaskiner solgt til kunder verden over er Cold Jet sin suksess et resultat av vår satsing på utvikling av ny og overlegen teknologi, kundeservice og etablering av en global infrastruktur for produktstøtte.

Med mer enn 25 års erfaring dedikert til tørristeknologi har Cold Jet en unik erfaring i å utvikle, tilpasse og anbefale løsninger som kan optimaliseres til ethvert behov og budsjett. Cold Jet tilbyr markedets beste utvalg av tørrismaskiner til både rengjøring og produksjon, kundetilpassede løsninger som kan automatiseres og robotstyres. Vårt store utvalg av munnstykker og tilbehør gjør at vi kan finne et system tilpasset ditt rengjøringsbehov og budsjett.

Vi tilbyr utleie og leasing, ønsker du et godt tilbud eller en demo? Ring 51303055

Se Cold Jet sine Tørrismaskiner her

Hva er tørrisrengjøring - tørrisblåsing?

Tørrisrengjøring - tørrisblåsing har samme prinsippet som sandblåsing og sodablasting hvor et blåsemedia blåses ut med luft i en blåsemaskin i høy hastighet mot en overflate som skal rengjøres eller renses. 

Dry Ice Blasting Blasting

Istedenfor å bruke hardt blåsemateriale som sliper ned overflaten, bruker vi med Tørrisrengjøring myk tørris som ikke sliper ned overflaten som skal rengjøres.

Tørrisrengjøring - tørrisblåsing er en revolusjonerende rengjørings/ blåse-metode hvor man istedenfor tradisjonelle blåsemidler som sand, vann og kjemikalier bruker myk tørris formet som riskorn. Prossessen etterlater seg ikke sekundært avfall slik som vann og kjemikalier eller sandblåsing gjør.

Det er en tørr og ikke strømførende prosess som derfor også kan brukes til rengjøring av elektriske komponenter med minimal demontering før rengjøring utføres. Tørrisen desinfiserer de flatene som blir rengjort noe som er svært nyttig til rengjøring av produksjonsmaskiner og lokaler i næringsmiddelindustrien. Spar opptil 80 % av rengjøringstiden på industrimaskiner.

Rengjøringsprosessen er sammensatt av tre forhold:

Hastighet:
Tørrisen blir blåst ut av tørrisblåseren med lydens hastighet mot overflaten som skal rengjøres, slagkraften medfører at det belegget som skal fjernes begynner og sprekke opp.

Termisk sjokkeffekt:
På grunn av tørrisens lave temperatur (- 79º C) blir det uønskede belegget sprøtt og fortsetter å sprekke opp noe som gjør at tørrisen trenger inn på baksiden av belegget som skal fjernes.

Minieksplosjoner:
Når tørrisen har trengt seg inn på baksiden av det uønskede belegget og treffer den flaten som skal renses, utvider tørrispelletsen seg ca 800 ganger og lager minieksplosjoner som på en skånsom måte sprenger/løfter bort det uønskede belegget uten å skade den opprinnelige overflaten.

Dry ice blasting has many unique and superior benefits over traditional blasting media.

Tørris rengjøring - tørris blåsing:

  • mykt blåsemateriale, lager ikke gnister, skånsom og ikke slipende rengjørings prosess.
  • er miljøvennlig og det blir ikke noe avfall av tørris som blåsemiddel, slik det blir med sandblåsing.
  • er renslig og bakteriedrepende, er godkjent for bruk i næringsmiddelindustrien.
  • tillater rengjøring av de fleste gjenstander uten tidkrevende demontering.
  • kan brukes på elektriske og mekaniske deler uten å forårsake brannfare.
  • er svært effektivt til industrirengjøring av produksjons maskiner og utstyr, fjerner olje, fett, fastbrent støv, maling, lim og andre, belegg i støpeformer og andre forurensninger som oppstår i produksjonens prosessen.
  • kan være så forsiktig at vi kan fjerne sot fra et bokomslag eller så aggressive at fjerner sveise slag fra verktøy.
  • kan erstatte manuell rengjøring med kjemikalier og vann i utallige industrier og bransjer.

Les mer om bruksområder for tørrisrengjøring - tørrisblåsing her.

Cold Jet dry ice blasting uses compressed air to accelerate frozen carbon dioxide (CO2) "dry ice" pellets to a high velocity. A compressed air supply of 80 PSI/50 scfm can be used in this process. Dry ice pellets can be made on-site or supplied. Pellets are made from food grade carbon dioxide that has been specifically approved by the FDA, the EPA and the USDA.

Carbon dioxide is a non-poisonous, liquefied gas, which is both inexpensive and easily stored at work sites

Tørrisrengjøring, helt rent uten vann og kjemikalier

Hvorfor velge Cold Jets tørrismaskiner?

Cold Jet feiret nylig 25 år som det ledende firmaet innen tørris rengjøringsmaskiner og tørris produksjonsteknologi. Vi ønsker å takke våre kunder, ansatte, leverandører, forhandlere og distributører for vår suksess. Cold Jet er et globalt selskap, grunnlagt på høy ingeniørkunst og med verdensomspennende kundeservice Vi bygger på en filosofi med langsiktige kunderelasjoner og partnerskap. Vi er forpliktet til å innfri våre løfter og har bevist det til tusenvis av kunder over hele verden.

Fra det brede produktutvalget kan vi sette sammen et optimalt rengjøringssystem tilpasset ditt budsjett og rengjøringsbehov, uten å fire på kvaliteten.

Cold Jet har tilbyr det bredeste utvalget, den beste teknologien, de mest pålitelige og driftssikre tørrismaskinene. Cold Jets tørrisblåsing / tørris rengjørings maskiner bruker mindre luft(mindre utgifter på kompressor) og is(større inntjening) og rengjør raskere og mer effektivt(flere jobber eller mere fritid) enn noen andre maskiner på markedet i dag. Dette betyr lavere driftskostnader og raskere inntjening på investeringen. Spar opptil 80% av rengjøringstiden på industrirengjøring av maskiner og utstyr.

12 grunner til å velge Cold Jet.

25 år med innovasjon

Siden 1986 har Cold Jet vært ledende innen tørris teknologi og har satt industristandarder for produktutviklingen.

Størst installerte kundedatabase.

På grunn av vår mangfoldige og fleksible produkt linje, har vi vært i stand til å tilby løsninger til tusenvis av kunder over hele verden. Ved å velge Cold Jet oppnår kundene besparelser i tid, penger og bedre kvalitet, spesielt innen industrirengjøring av maskiner og utstyr har mange valgt tørrisrengjøring - tørrisblåsing.

Den komplette løsningen for ditt spesifikke rengjøringsbehov

Enten det er industrirengjøring av maskiner og utstyr, trykkeripresser, industrilokaler, restaurering av bygg, fasaderens, fjerne grønske og mose, generelt vedlikehold, næringsmiddelindustrien eller fjerning av bunnstoff på båter, tilbyr Cold Jet en komplett og total løsning for ditt rengjøringsbehov. Vi tar oss av alt fra design av tørrismaskiner og tilhørende komponenter, og kan tilpasse teknologien til ditt spesielle behov.

Lavere driftskostnader

Vi innser at luft og is kan være en stor kostnad i tørris rengjøringsprosessen, og derfor er Cold Jets tørris rengjøringssystemer utviklet for å bruke mindre luft, mindre is og enklere betjening av maskinene. På grunn av disse reduksjonene, har Cold Jets tørrissystemer en mye lavere driftskostnad enn noe annet tørris rengjøringssystem på markedet i dag. Dette medfører en raskere inntjening av investeringen.

Største utvalg av løsninger på markedet

Cold Jet innser at ikke alle selskaper eller budsjetter er like. Våre tørris systemer spenner fra store permanente og helautomatiske installasjoner, til de små og mobile som kan passe inn i bagasjerommet på en bil. Enten du har en permanent enhet som trenger jevnlig rengjøring, eller behov for et mobilt system som må flyttes mellom flere arbeidslokaler, har vi systemet for deg. Våre systemer kan tilpasses nesten ethvert budsjett. La oss hjelpe deg med å finne den optimale tørris rengjøringssystem.

Tørris teknologi

Vi tilbyr også tørris produksjonsutstyr som lager tørris. For å sikre at rengjøringsprosessen fungerer optimalt, investerer Cold Jet mye i forskning og utvikling for å fremstille tørris av best mulig kvalitet. Våre teknologiske fremskritt har gitt oss muligheten til å fremstille tørrispellets som er tyngre og av bedre kvalitet enn det som er vanlig hos tradisjonelle tørris leverandører. Ved et betydelig tørrisforbruk, vil det lønne seg å eie sitt eget produksjonsutstyr. Da har man også muligheten til å selge tørris, som blant annet blir brukt til nedkjøling av varer under transport.

Avansert dyseteknologi

Tørrismaskinene brukes i mange forskjellige bransjer og på mange forskjellige overflater. Et munnstykke (dyse) kan ikke brukes effektivt til alle typer rengjøring. Det krever høy kompetanse å utvikle vår patenterte dyseteknologi. Derfor er Cold Jet det eneste selskapet som ansetter luftfartsingeniører hvis primære rolle er å utvikle de beste tørrisdysene i bransjen. Cold Jet hjelper deg med å få gjort mer arbeide med mindre luft og is, kort sagt et bedre og mer effektivt renhold som har det laveste støynivået i bransjen.

Global support

Med kontorer i USA og Europa og globale distribusjonskanaler, kan vi garantere "on-time" levering av deler, utstyr, vedlikehold og reparasjoner. Hvert kontor er bemannet med egne serviceteknikere som gjør oss i stand til å reagere raskt på dine behov.

Teknisk support 24 timer i døgnet

Vi yter teknisk assistanse, også når du jobber du sene kvelder eller helger. Cold Jets service representanter kjenner vårt utstyr ned til minste detalj og vet hva ditt spesifikke utstyr krever, og hvordan du best kan bruke ditt Cold Jets system. Dette gir deg en ekstra trygghet om at arbeidene ikke vil stoppet opp hvis noe uforutsett oppstår.

Kundetilpasset løsninger

Cold Jet har over 10 ingeniører med meget bred erfaring og kunnskap innen tørristeknologien og kan tilpasse eller utvikle løsninger for ulike bransjer. De tar seg tid til å fullt ut å forstå dine unike behov og kan utvikle et system tilpasset din bedrift . La oss bruke den tiden som er nødvendig, slik at vi kan finne en mest mulig optimal løsning for deg og din bedrift.

Finansiering

Vi innser at ikke alle bedrifter har samme budsjett , og kapitalkrevende kjøp er ikke alltid nødvendig. Vi kan tilby leasing fra 0 kontant over 5 år, slik at man ikke trenger å svekke likviditeten i bedriften.

Utleie

Vi tilbyr også utleie av Cold Jet sine tørrismaskiner slik at du eller din bedrift i ro og mak kan få prøvd og testet tørrisrengjøring før man kjøper sitt eget utstyr. Velger du å leie en maskin en måned og bestemmer deg for å kjøpe får du tilbake pengene du har betalt for leien.

Super ergonomi

Gjennom mange år med forskning og utvikling av tørrismaskiner har vi tilegnet oss en unik bransjeerfaring og overlegen teknologi.

Vi har gjort tekniske forbedringer som bare har vært mulig fordi vi jobber tett med våre kunder.

Våre tørris rengjøringssystemer er bygget med kundenes behov i tankene. Våre tekniske fremskritt har gjort det mulig minske diameteren på blåseslangene og senke vekten på munnstykkene.

Samtidig har vi dramatisk forbedret resultatet på tørrisrengjøringen, noe som gjør jobben både enklere og raskere.