TØRRIS

Tørris til kjøling og tørrisrengjøring 3 mm pellets og isblokker.

Forpakninger:
8 kg i isoporekse holder ca 24 timer.
80 kg i isolert tørriscontainer, holder ca en arbeidsuke.
400 kg i isolert tørriscontainer, holder ca en arbeidsuke.
80 og 400 kg må bestilles dagen i forveien før kl 12:00, skal du bare ha noen kilo har vi dette stort sett inne.

Priser:
Pellets 3 millimeter
0- 80 kg = kr 35 pr. kg eks.mva.
80 - 400 kg = kr 12 pr. kg eks.mva.
Blokk ca 4,5 kg kr 90 pr stk eks.mva. 15x15x25
Gjelder henting i vårt lokale i Lillestrøm.

Tørrisrengjøring

Tørrisrengjøring er en rask, effektiv og skånsom rengjøringsmetode.

Tørrispelletser komprimert tørris på størrelse med riskorn. Ved blåsing med lufttrykk fungerer dette utmerket til rengjøringsformål. Tørrisrengjøring sørger for at overflater blir helt rene uten bruk av vann og kjemikalier.

Bruksområder for tørrisrengjøring?

 • Bakerier og andre næringsmiddel industrier
 • Industrimaskiner og utstyr
 • Industrilokaler
 • Produksjonsutstyr
 • Trykkerier
 • Murstein, gårdsplasser
 • Elektriske komponenter

Bruksområdene er mange og varierte. Med tørris kan du skånsomt fjerne olje, fett, maling, sot, tyggis etc.

Mer skånsomt

Ved tørrisrengjøring blir ikke overflater skadet eller slipt. Tørrispellets har ikke direkte kontakt med overflaten. Også ømfintlige overflater kan derfor rengjøres uten problemer. Tørrisrengjøring er også et renerealternativ enn konvensjonelle metoder, da det ikke etterlater fukt eller kjemikalier. Tørrisrengjøring etterlater ikke annet avfall enn det avblåste materialet.

Reduserer tid og kostnader

Tørrisrengjøring er en enkel og hurtig måte å rengjøre på. Det kreves ingen tidkrevende demontering. Selv de minste hjørner og ujevne overflater blir rene. Etterbehandling av løsemiddel eller tørking faller bort ved bruk av tørrisrengjøring.

Hvordan rengjøre med tørris?

Cryopellets blir blåst mot overflaten med trykkluft. Tørrispellets har en temperatur på -78,5oC. Når pellets treffer overflaten som skal rengjøres, opptar den varme og sublimerer. Belegget nedkøles lokalt, blir sprøtt, og får sprekkdannelser da kulden får det til å krympe. Dermed begynner avfallet å løsne. Dette kalles termisk effekt.

Mekanisk effekt

Sprøhet og sprekkdannelser i bellegget som skal fjernes, gir mulighet for stadig tilførte pellets å trenge inn. Sublimering skjer momentant og det blir en volumøkning. Dette gir en eksplosjonseffekt som fører til en fullstendig fjerning av belegget som så blåses bort av trykkluften.

Lurer du på om dine lokaler, maskiner etc. kan rengjøres med tørris? Send oss en e-post og fortell oss hva du ønsker å rengjøre.

Tørris er kullsyre i fast form som kan tilpasses ethvert kuldebehov

Ved å bruke tørris senkes temperaturen på produktet raskere enn ved å bruke vannis. Kuldeytelsen til tørris er det dobbelte av vannis pr. kg. Tørris holder - 78,5°C konstant til den er oppbrukt, dvs. at produktene har et magasin av kulde som bidrar til å holde riktig temperatur. Temperaturen kan også senkes dersom temperaturen ikke er lav nok fra start.

Hva er tørris?

 • Tørris er kullsyre (karbondioksid) i fast form
 • Tørris er enkel å håndtere, har høy kuldeytelse og holder en konstant temperatur på - 78,5°C
 • Tørris fjerner dobbelt så mye varme pr. kg vare sammenlignet med vannis
 • Kan tilpasses ethvert kuldebehov

Hvorfor tørris?
Tørris går direkte over fra fast form til gass og man unngår vannsøl som følge av tining. I transportsammenheng der man tradisjonelt har brukt vannis, kan man ved å benytte tørris transportere større mengde produkt, og oppnå de samme kjøleforhold. Med andre ord: man kan like gjerne fylle maksimalt med varer i containeren, og utnytte plassen 100%, istedenfor å transportere med kjøleelement.