Soda Blast

 

Den støver mindre og er mer produktiv.

Natrium' s soda blast støver mindre og er mere produktiv enn konkurrerende produkter på markedet i dag. Mindre støv betyr at du bedre ser det du skal rengjøre. Mer produktiv betyr at jobben går raskere med mindre jobb.

Natrium sammenlignet med andre Soda Blast produkter?

Natrium Formula 260 kan best sammenlignes med Armex® Maintenance XL Formula eller Maintenance Plus.

Natrium 150 kan sammenlignes med Armex® Maintenance Formula.

Natrium Formulations

Natrium Products tilbyr soda blast blåsemateriale i 25 kg sekker og sekker på 1 300 kg i tillegg til paller med 56 eller 40 sekker. Hver utforming gir produkt med en bestemt korning. De forskjellige størrelsene - korningene finner du på listen nedenfor med en anbefaling på generelle bruksområder for SodaBlasting.

Link til MSDS (Material Safety Data Sheet) for alle Natrium sodablastprodukter.

Som en generell regel anbefaler vi å prøve Natrium 260 først for de fleste applikasjoner og overflater.

Natrium

150

160 microns, anbefales for de mere delikate og skjøre applikasjonene - overflatene.

Natrium

260

290 microns, anbefales for de fleste applikasjoner og overflater.

Natrium

300

340 microns, anbefales når det er behov for kraftigere rengjøringseffekt for å fjerne vanskelige og harde beleggstyper.

Priser:

Selges bare i hele paller

1 pall á 44 sekker = kr 19 393 eks.mva = 17,63 pr kg. eks.mva.

 

Avfetting av metall, fjerning av graffiti, malingsfjerning -- uansett hva slags rengjøring som trenger å utføres i ditt arbeid, er det tidkrevende, tungvint og ofte frustrerende når det kanskje må utføres flere ganger før resultatet blir bra.

Soda Blast kan forandre alt dette!

Fordeler:

Soda Blasting er miljøvennlig, vannoppløselig, ikke slipende, ikke ledende, strekker ikke stål, utvikler ingen varme, kan fjerne belegg og forurensninger normalt uten å ødelegge skjøre og delikate overflater. Fordi bakepulver er relativt mykt 2,5 på Mohs skala, er det ideelle blåsemateriale for mange overflater og typer belegg som skal renses - fjernes.

Rengjør: Metal, PVC, plastikk, treverk, Glassfiber, mur, betong, stein, statuer, metaller, aluminium, støpeformer, fasader, bygninger, delikate overflater og mye mye mer.

Fjerner: maling, graffiti, fett, olje, karbon, pulverlakk, div. forurensninger, asfalt, overflaterust, flekker, mugg og sopp, lukt, kjemikalier, sot skader, lim, bunnstoff, bil lakk og mye mer.

Applikasjoner: verktøy, motorer, maskiner, biler, tog, fly, turbiner, støpeformer, sponplate tørkere / ovner, gruve utstyr, fly, jernbane, båter, lastebiler, alt av kjøretøy, transportbånd, monumenter, fabrikk maskiner og utstyr, industrirengjøring, statuer, rengjøring av tanker, pumper og mye mer.

Hvordan virker Soda Blasting?

Soda blasting er en blåsemetode metode for å fjerne overflateforurensninger og forskjellige typer belegg ved bruk av natriumbikarbonat (bakepulver) Trykkluft fra spesielle Soda Blast blåsemaskiner blåser bakepulver partikler mot overflaten som skal rengjøres. Soda Blast partiklenes struktur ødelegges/eksploderer når de treffer en overflate, energien som frigjøres i denne prosessen sammen med trykkluften fjerner overflateforurensningen. Soda Blast er en skånsom og ikke slipende blåsemetode som ikke skader overflaten som skal rengjøres, det utvikles ingen varme med Soda Blasting og prosessen strekker ikke stål slik som sandblåsing gjør.

I 1972 ble ingeniører i New York bedt om å finne nye måter å rengjøre The Staue of liberty. Den nye rengjøringsløsningen måtte kunne ivareta miljøet, redusere avfallet og måtte ivareta statuens sarte overflate. All bruk av slipende materiale som for eksempel sandblåsing ville vært skadelig for statuens myke kobberoverflate, i tillegg ville alt dette skadelige avfallet endt opp i vannet rundt statuen.


Sodablast som er bakepulver i enn annen korning enn den vi har på kjøkkenet og som er tilpasset til et blåse medium ble oppfunnet fordi den ikke bare ville gjøre jobben med en ubetydelig påvirkning i vannet, men også fordi det var et ikke slipende blåse medium. Soda blast er et miljøvennlig, biologisk nedbrytbart og vann oppløselig blåsemateriale.

Selve prosessen innebærer at man bruker spesielle blåsemaskiner som skyter natriumbikarbonat(bakepulver) mot overflaten som skal rengjøres i en hastighet til 960 km/t. Dette er veldig likt prinsippet til sandblåsing, men med det unntaket at sodablast metoden benytter bakepulver i motsetning til sand. Det brukes mye luft og bare en liten del blåsemedium i Soda Blast prosessen, dette gjør at Sodablast metoden kan brukes på overflater som slipende blåsemedia ville ha skadet som for eksempel: Aluminium, kobber, rustfritt og galvanisert stål, murstein, stein, glass, glassfiber, tre, harde plastoverflater, radiatorer, tanker, forseglinger, kulelager, industrimaskiner, motordeler, kjerner, hydrauliske sylindre, statuer og skjøre overflater.

Soda Blasting kan utføres til oppgaver som restaurering av gamle kjøretøy, fjerne lakk, overflaterust, tectyl osv. Fasaderens, overflaterens av mange overflater: bygninger, stauer, murstein, naturstein, stål, tre, aluminium, monumenter osv. Fjerne maling på, murstein, fasader, kirker inn og utvendig, overflaterengjøring av brann og sot skader, fjerne bunnstoff på båter, tankrengjøring, industrirengjøring, industrimaskiner, produksjons maskiner, industrilokaler, rensing av maskiner og utstyr, fjerne olje, fett, fastbrent støv, lim, lakk, maling, drivstofflekker, fjerne mose og grønske, fjerne misfargning,rengjøring av vegger og gulv osv.

De ikke brennbare egenskapene tillater sodablasting i petroleums industrien der andre metoder ikke kan benyttes. En stor fordel er at overflatespenning i metaller ikke blir brutt, noe som eliminerer problemet med flash rust. Siden Sodablasting ikke er giftig kan det også benyttes til rengjøring av produksjons utstyr og lokaler i næringsmiddelindustrien.

Sodablasting har den betydelige fordelen at man kan rense overflater uten å forårsake skade på verken miljøet eller flaten som skal rengjøres.

Vi har investert i flere typer sodablast maskiner, den minste har et munnstykke på størrelse med en kulepenn, den største har en tank som rommer 100 kg med bakepulver og kan brukes med to blåseslanger samtidig.

Vi utfører alt innen Sodadblasting og selger Baking Soda blåsemedia, Ring oss for et uforpliktende tilbud 930 02 930