SodaBlasting

I 1972 ble ingeniører i New York bedt om å finne nye måter å rengjøre The Staue of liberty. Den nye rengjørings løsningen måtte kunne ivareta miljøet, redusere avfallet og måtte ivareta statuens sarte overflate. All bruk av slipende materiale som for eksempel sandblåsing ville vært skadelig for statuens myke kobberoverflate, i tillegg ville alt dette skadelige avfallet endt opp i vannet rundt statuen. Sodablasting ble løsningen på dette.

Sodablast som er bakepulver i enn annen korning enn den vi har på kjøkkenet og som er tilpasset til et blåse medium ble oppfunnet fordi den ikke bare ville gjøre jobben med en ubetydelig påvirkning i vannet, men også fordi det var et ikke slipende blåse medium. Soda blast er et miljøvennlig, biologisk nedbrytbart og vann oppløselig blåsmedium.

Selve prosessen med sodablasting innebærer at man bruker spesielle sodablasting blåsemaskiner som skyter natriumbikarbonat mot overflaten som skal rengjøres i en hastighet til 960 km/t. Dette er veldig likt prinsippet til sandblåsing, men med det unntaket at sodablasting metoden benytter natriumbikarbonat i motsetning til sand. Det brukes mye luft og bare en liten del blåsemedium i SodaBlasting prosessen, dette gjør at Sodablasting metoden kan brukes på overflater som slipende blåsemedia ville ha skadet som for eksempel: Aluminium, kobber, rustfritt og galvanisert stål, murstein, stein, glass, glassfiber, tre, harde plastoverflater, radiatorer, tanker, forseglinger, kulelager, industrimaskiner, motordeler, kjerner, hydrauliske sylindre, statuer og skjøre overflater.

SodaBlasting kan utføres til oppgaver som restaurering av gamle kjøretøy, fjerne lakk, overflaterust, tectyl osv. Fasaderens, overflaterens av mange overflater: bygninger, stauer, murstein, naturstein, stål, tre, aluminium, monumenter osv. Fjerne maling på, murstein, fasader, kirker inn og utvendig, overflaterengjøring av brann og sot skader, fjerne bunnstoff på båter, tankrengjøring, industrirengjøring, industrimaskiner, produksjons maskiner, industrilokaler, rensing av maskiner og utstyr, fjerne olje, fett, fastbrent støv, lim, lakk, maling, drivstofflekker, fjerne mose og grønske, fjerne misfarging, rengjøring av vegger og gulv osv.

De ikke brennbare egenskapene tillater sodablasting i petroleums industrien der andre metoder ikke kan benyttes. En stor fordel er at overflatespenning i metaller ikke blir brutt, noe som eliminerer problemet med flash rust. Siden Sodablasting ikke er giftig kan det også benyttes til rengjøring av produksjons utstyr og lokaler i næringsmiddelindustrien.

Sodablasting har den betydelige fordelen at man kan rense overflater uten å forårsake skade på verken miljøet eller flaten som skal rengjøres.

Vi har investert i flere typer sodablast maskiner slik at vi kan utføre alt av sodablasting, fra de store helt ned til de små som har et munnstykke på størrelse med en kulepenn.

Vi utfører alt innen Sodadblasting og selger Baking Soda Blast blåsemedia, ring oss for et uforpliktende tilbud: 930 02 930